Moni meistä tietää hamppu -nimisen kasvin, mutta valitettavan harva tuntee hampunsiemenistä valmistettuja tuotteita ja niiden todellista merkitystä ihonhoidossa. Hamppu -sanaan itsessään yhdistyy helposti skeptisismiä. Muutama tosiasia hampunsiemenistä valmistetuista tuotteista ja niiden valmistusprosessista on siten paikallaan virheellisten mielikuvien ja epäilysten poistamiseksi. 

Hamppukasvin viljelijät käyttävät Suomessa tuotannossaan FINOLA hampunsiemeniä, joissa ei ole skeptisismiä ylläpitävää psykoaktiivista THC:tä. Parhaan mahdollisen hyvinvointi- ja kosmetiikkatuotteen aikaansaamiseksi viljeltävät öljyhampun siemenet valitaan tarkasti. Hampun viljelyssä ei myöskään tarvita lainkaan kasvimyrkkyjä tai muita lisäravinteita, vaan koko kasvuprosessi on 100%:sti luonnonmukaista. Öljyhampun siemenistä saadaan puristamalla hamppuöljyä, joka toimii pohjana hamppukosmetiikkatuotteille kuten hamppushampoille, -voiteille ja -saippualle. 

Hamppuöljy itsessään sopii erinomaisesti atooppisen ihon/ekseeman hoitoon, sillä se sisältää infektioita ehkäisevää gammalinoleenihappoa. Hampunsiemenen öljy on loistava elimistöllemme välttämättömien antioksidanttien lähde. Siemenöljy sisältää niin omega-rasvahappoja, aminohappoja kuin myös E-vitamiinia. Nämä kaikki yhdessä muodostavat todellisen ihmeöljyn, joka tekee ihmeitä niin hiuksille kuin koko vartalolle.

Hamppuöljyä voidaan käyttää lukuisilla eri tavoilla. Puhdasta hamppusiemenöljyä voidaan käyttää sisäisesti ekseeman tai atooppisen ihon hoitamiseksi ja infektion poistamiseksi. Vartalovoiteet ja kasvovoiteet sopivat käytettäviksi sellaisenaan kuiville ihoalueille tai vaikka koko kehoon. Hamppusiemenöljyä sisältävä shampoo tekee puolestaan ihmeitä hiuksille ja päänahalle hoitamalla ja kosteuttamalla niitä luonnonmukaisesti. Hampunsiemenen aineksista valmistetaan myös monia muita tuotteita mukaan lukien hamppuproteiinin ja pyykinpesutuotteet.

Toivottavasti myös tämä artikkeli osaltaan oikaisee hampputuotteisiin kohdistuvia vääriä mielikuvia sekä vähentää epäluuloa niiden ympärillä. Keskeistä on ymmärtää, että FINOLA öljyhamppu on jo siemenestä lähtien täysin eri kasvi kuin ns. hallusinatorinen hamppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *