Authentic Finnish verkkokaupan tuotteet heijastavat suomalaisten luovuutta, asiantuntemusta ja läheistä suhdetta luontoon. Lehto Peat® tuotteet edustavat yhtä tällaista aidosti suomalaista tuotemerkkiä.

LehtoPeatin luonnonkosmetiikkatuotteet ovat syntyneet kehittäjiensä intohimosta hoitoturpeeseen ja sen mahdollisuuksiin. Eräänä päivänä otin yhteyttä LehtoPeat Oy:n perustajaan Heikki Ruhaan. Keskustellessani hänen kanssaan saatoin itsekin tuntea samaa intohimoa ja jännitystä, joka vei minut mukanaan Lehtosuolle nostamaan turvetta Heikin kanssa. Kaikki, mitä LehtoPeat tekee ja tuottaa on täysin luonnonmukaista. Ruhan veljekset ovat täysin mukana kaikessa tekemisessä mukaan lukien turpeen kaivamisen ja nostamisen suosta sekä kurssit turpeen luonnollisistahoitavista ja parantavista vaikutuksista.

Jo muutaman minuutin puhelinkeskustelu osoittaa, että Heikki Ruha on toiminut turveyrittäjänä yli 30 vuoden ajan. ”Turveveljesten”, kuten Ruhan veljekset kutsuvat itseään, asiantuntemus perustuu sekä vankkaan kokemukseen turpeesta ja sen käytöstä että viralliseen alan koulutukseen. He hankkivat turvetuotantoon liittyvän teoriatietonsa Jyväskylän sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa valmistuen vuonna 1999 hoitoturpeen asiantuntijoiksi. Tänä päivänä Ruhan veljekset haluavat jakaa osaamistaan myös muille. Heidän yrityksensä LehtoPeat Oy järjestääkin kursseja hoitoturveasiantuntijoiden kouluttamiseksi.

Markkinoilta ei ole juuri löydy turvetuotteita, jotka olisivat tutkimuslaboratorion tai geologien tutkimia. Sen sijaan LehtoPeat® -tuotteet on tutkittu Geologian tutkimuslaitoksella, jossa geologi ja turveasiantuntija Riitta Korhonen on analysoinut Lehtosuon turpeen. Raportin mukaan Lehtosuolta löydetty erityisen laadukas turvekerros on erittäin vanhaa ainesta, jonka koostumus on ihanteellinen hoitoturpeelle. Aivan alussa Lehtosuo tuotti polttoaineturvetta, mutta löydettyään ko. kerroksen laadultaan erinomaista turvetta, syttyi veljesten kipinä hoitoturpeeseen. Nykyään Ruhan veljekset keskittyvät nimenomaan hoitoturpeeseen. He ovat kehittäneet siitä täysin luonnonmukaisia mutta samalla tehokkaita hoito- ja kosmetiikkatuotteita. Näitä tuotteita löydät verkkokaupastamme. 

Tässä alla vielä muutamia Heikki Ruhan keskustelussamme jakamia vinkkejä hoitoturpeen käyttöön:

  • Levitä hoitoturve tasaisesti koko kehoon tai siihen kohtaa ihoa, jota haluat käsitellä. Varmista, että ihosi ei näy hoitoturvekerroksen alta.
  • Hiusturve toimii parhaiten, kun jätät sen hiuksiin vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi. Saat myös parhaan tuloksen, kun käytät hiusturvetta kuureina. 
  • Muista puhdistaa kasvosi sekä ennen kasvokuorinnan käyttöä että sen jälkeen. Tähän soveltuu erinomaisesti LehtoPeat kasvovesi.
  • Ison LehtoPeat -pakkauskoon voi jakaa perheen ja ystävien kanssa.

– Verna M –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *