Flow Cosmetics

Luonnollista kauneutta arktisista yrteistä

Flow Cosmetics on vuonna 2004 perustetun luonnonkosmetiikkaa valmistavan perheyrityksen tuotemerkki, jonka takana on Riitta Jänkälä, kosmetologi ja hiustenhoidon ammattilainen Etelä-Lapista. Ammatissaan Jänkälä heräsi siihen tosiasiaan, että kaikki ihon- ja hiustenhoitotuotteet sisälsivät erilaisia teollisesti tuotettuja kemikaaleja. Hän päätti ryhtyä kehittämään kosmetiikkatuotteita, jotka pohjautuisivat ainoastaan syötäväksi kelpaaviin ainesosiin, joita on mm. marjoissa, kehäkukkauutteessa, kookosrasvassa, suolassa, sokerissa ja omenaviinissä. Perehtyminen aromaterapiaan toi mukanaan ajatuksen luonnonkosmetiikasta, jossa huomioitaisiin myös yrttien ja kasvien parantava vaikutus. Lopputuloksena oli puhtaasti luonnollisia kauneudenhoitotuotteita, joissa hyödynnetään erityisesti suomalaisten kasvien ja yrttien luontaisia ja tehokkaita ainesosia.

Flow -tuotteiden kaikki ainesosat on valittu huolella. Niissä käytetään sertifioituja luonnonmukaisia ainesosia ja kasveja, jotka ovat kasvaneet luonnonvaraisesti Pohjois-Suomen puhtaassa luonnossa. Pohjolan lyhyen mutta samalla intensiivisen kesän ja keskiyön auringon ansiosta kasveihin imeytyy poikkeuksellisen suuri määrä suojaavia bioaktiivisia aineita. Tuotteiden tuotanto täyttää luonnonkosmetiikan sertifikaatin kriteerit. Tuotteita kehitettäessä Flow kosmetiikan ainesosat on pyritty saamaan mahdollisimman luonnonmukaisiksi ja samalla on varmistettu, että tuotteet myös todella toimivat. Suuri osa Flow kosmetiikkatuotteiden ainesosista on peräisin orgaanisesti kasvaneista tai luonnonvaraisista raaka-aineista. Ainekset kuten kanerva, kataja, pohjoiset marjat sekä näistä uutettu siemenöljy tulevat Lapista, kun taas Hyvinkään kaupungissa olevalta luomutilalta saadaan tuotteissa käytettävät nokkoset ja kehäkukat.

Flow Cosmetics on Suomen Luonnonkosmetiikkayhdistyksen jäsen. Flow tuotemerkin takana oleva yritys valmistaa luonnonkosmetiikan Hyvinkäällä sijaitsevassa pienessä tehtaassa, jossa tehdään kaikki tuotannon vaiheet raaka-aineiden käsittelystä itse tuotteiden valmistukseen ja niiden pakkaamiseen. Kaikki Flow tuotteet valmistetaan tehtaassa käsityönä, joten ne edustavat aitoa suomalaista käsintehtyä kosmetiikkaa. Yrityksen kehittämän ainutlaatuisten innovatiivisten menetelmien avulla Flow kosmetiikkatuotteet ovat vedettömiä tuotteita, joissa ei ole keinotekoisia säilöntäaineita. Lisäksi yritys käyttää ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Nykyään Flow Cosmetics on kasvanut luonnonkosmetiikan tunnetuksi brändiksi, jonka tuotteista pitävät asiakkaat niin Suomessa kuin Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Italiassa.

Flow Cosmetics toimii Hyvinkäällä, Etelä-Suomessa.

Flow Cosmetics tuotteet: