Rauhalakoru

Rauhalan koruissa näkyy suunnittelijan viehtymys geometriaan. Koruille on tyypillistä kolmiulotteinen ja ilmava tyyli, jossa myös tyhjällä tilalla on suuri merkitys. Laadukkaat korut tuovat käyttäjälleen iloa pitkän aikaa. Monia Rauhalan koruista voi käyttää sekä arkena että juhlassa. Suunnittelija haluaa korujensa tuovan käyttäjälleen hyvän mielen ja mahdollisuuden tuoda persoonaansa esille ilman sanoja.

Laatu ja kotimaisuus ovat tärkeitä arvoja suunnittelijalle. Elsi Rauhala suunnittelee ja valmistaa mallistojensa korut itse, käyttäen kotimaisia alihankkijoita apuna valamisessa. Rauhala on korujen suunnittelun ohella kiinnostunut koruteollisuuden eettisyyteen liittyvistä kysymyksistä. Koruissaan hän pyrkii käyttämään mahdollisuuksien mukaan materiaaleja, joiden alkuperä on tiedossa. Koruissa käytetystä hopeasta noin 75% on kierrätettyä ja loput tulee pääsääntöisesti Ruotsista. Kulta on 100%:sesti kierrätettyä. Sama pätee suurimpaan osaan Suomessa valmistuista koruista ja suunnittelija haluaakin kannustaa ihmisiä ostamaan kotimaisia koruja.

Suunnittelija innostuu kasveista, metsästä löytämistään kepeistä, eläimistä, erilaisista luonnonilmiöistä, sekä musiikista ja taiteesta. Muun muassa nämä asiat löytävät tiensä koruihin tavalla tai toisella. Suunnittelun edetessä vapaa luonnonmuotokin taipuu monesti pelkistetympään geometriseen muotoon. Korujen suunnittelussa Rauhala käyttää välillä apuna 3D-mallinnusta ja -tulostusta, jotka mahdollistavat eri asioita kuin perinteinen käsityö.

Elsi Rauhala on Helsingissä asuva Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut korumuotoilija ja kultasepänalan artesaani.

Rauhalakoru toimii Helsingissä.

Rauhalakorun tuotteet